13  Būtiskas darbības kursā

Kursa pasniegšanā un pārvaldībā pasniedzējs var izmantot kompletu ar viņam paredzētiem rīkiem. Tie ļauj veidot kursa kopijas un atjaunot mācību materiālus vai aktivitātes tajā pašā vai citā kursā, saņemt aktivitāšu atskaites vai apskatīt un vadīt visu kursa vērtējumu (atzīmju) sistēmu.

Būtiskākās kursa pārvaldības darbības un izmantojamie rīki ir apskatīti 27. tabulā.

27. tabula. Būtiskas pasniedzēja darbības kursā

Rīks Paskaidrojums
Pārslēgt lomu uz (Switch role to) Ļauj mainīt lietotāja lomu sistēmā. Pasniedzējs var pārslēgties uz studenta lomu, lai pārbaudītu kursa darbību.
Grupas (Groups) Pasniedzējs var veidot grupas no kursa dalībniekiem. Grupām var uzdot savus uzdevumus, tās var būt paslēptas viena no otras.
Dublēšana/ Atjaunošana (Backup/ Restore) Ļauj izveidot visa kursa vai tā daļas dublējumu failā. No dublējuma kursu var atjaunot uz tā paša vai cita Moodle servera.
Importēt (Import) Ļauj selektīvi importēt Moodle resursus, aktivitātes un kursa failus no viena Moodle kursa otrā.
Attīrīt (Reset) Kursa attīrīšana. Uzsākot jaunu mācību semestri, ir iespējams izdzēst iepriekšējā semestra saraksti, diskusijas, aktivitāšu reģistrācijas failus utml.
Atskaites (Reports) Plašas iespējas analizēt studentu aktivitāti un rezultātus kursa apguvē. Atskaites skaitliskā un grafiskā veidā, iespējams eksportēt uz Excel.
Faili (Files) Iespējams pārvaldīt kursa failus uz servera — augšupielādēt, pārvietot, pārsaukt, dzēst u.c.
Vērtējumi (Grades)

Kursa vērtējumu (atzīmju) grāmata. Pasniedzējs redz un vada visu kursa atzīmju kopsavilkumu visiem studentiem.

Studenti var redzēt tikai savus kursā saņemtos vērtējumus un pasniedzēja komentārus.