3. E-mācību vides sākumlapa un pieslēgšanās

3.3. Pieslēgšanās e-mācību videi

Publiski pieejamajiem mācību materiāliem var piekļūt bez pieslēgšanās projekta e-mācību videi, izmantojot viesa piekļuvi. Tomēr, ar viesa piekļuvi nav iespējams ne rakstīt forumos, ne pildīt testus, ne arī iesniegt uzdevumus. Lai lietotājs varētu pilntiesīgi darboties mācību e-kursos kā kursa dalībnieks, nepieciešams pieslēgties e-mācību videi, izmantojot savu lietotāja vārdu un paroli.

Kā jau bija minēts 3.2. nodaļas 2. punktā, pieslēgties videi var divos veidos:

  1. Augšējā labajā stūrī noklikšķināt uz saites “Pieslēgties” (skat. 3. attēlu 1.) un tad ievadīt pieslēgšanās informāciju pieslēgšanās logā,

  2. vai ievadīt savu lietotāja vārdu un paroli blokā “Pieslēgties” (skat. 3. attēlu 2.) un tad noklikšķināt uz pogas “Pieslēgties”.

Abi pieslēgšanās varianti ir droši. Pirmajā gadījumā atvērsies pieslēgšanās lapa, kurā tiek izmantots drošais savienojums (HTTPS). Arī otrajā gadījumā pieslēgšanās dati tiek nosūtīti, izmantojot drošo HTTPS savienojumu.

Pieslēgšanās videi

3. attēls: Pieslēgšanās videi

Pēc veiksmīgas pieslēgšanās, e-mācību vides sākumlapā tiks parādīti kursi, uz kuriem lietotājs ir reģistrēts (skat. 4. attēlu 1. un 2.). Visiem pārējiem kursiem, uz kuriem lietotājs nav reģistrēts, var piekļūt, izmantojot bloku “Mani kursi” (skat. 4. attēlu 2.) un noklikšķinot uz “Visi kursi...”.

Mani kursi

4. attēls: Mani kursi

Ja pēc pieslēgšanās sistēmas saskarne ir angļu valodā, to iespējams nomainīt, augšējā labajā pusē izvēloties “Latviešu valoda” (skat. 5. attēlu), tomēr šajā gadījumā valoda tiks nomainīta tikai uz vienu pieslēgšanās reizi. Lai uzstādītu vēlamo saskarnes valodu, tas ir jāizdara savā lietotāja profilā.

Valodas izvēle

5. attēls: Valodas izvēle

Savu personīgo profilu iespējams atvērt, noklikšķinot uz sava vārda uzvārda ekrāna augšējā labajā pusē (skat. 6.attēlu). Sīkāk par personīgo profilu un vēlamās valodas uzstādīšanu skat. 3.4. nodaļā.