3. MEDIJI KĀ SOCIALIZĀCIJAS INSTRUMENTI

Ievads

Jebkurai organizācijai, arī izglītības iestādēm, ir svarīgi veidot un saglabāt savstarpēju sapratni ar mērķauditorijām, veidot attiecības, komunicēt ar tām, sniedzot informāciju, skaidrojot un diskutējot par savas darbības pamatnostādnēm, nākotnes iecerēm, aktuāliem notikumiem, lēmumiem utt. Šai sakarā lieti noder masu mediji, kuri var palīdzēt nepieciešamo informāciju nogādāt plašākai auditorijai.

Lai sadarbība ar masu medijiem būtu veiksmīga, ir svarīgi masu medijus uztvert kā mērķauditoriju, nevis kā starpnieku, kurš ir gatavs padevīgi ziņu nodot tālāk. Ir jāizprot masu mediju darba specifika. Jāpieņem fakts, ka medijiem nav pienākums sniegto informāciju nodot tālāk, ka informācijas sniedzēja ziņai ir jābūt tik saistošai, lai masu mediji būtu ieinteresēti to izmantot. Ziņa jāsagatavo tā, lai viegli būtu uztvert tās būtību, lai tā sniegtu pamatinformāciju un būtu noformēta ērtai lietošanai un vieglai tās uztverei.

Lai sadarbība ar masu medijiem būtu efektīva, ir svarīgi iepazīt labas sadarbības priekšnosacījumus un izmantojamo instrumentu / līdzekļu darbā ar masu medijiem specifiku.