3. MEDIJI KĀ SOCIALIZĀCIJAS INSTRUMENTI

Kopsavilkums

Lai organizācija gūtu publicitāti masu medijos, ir svarīgi masu medijus uztvert, pirmkārt, kā partnerus. Veidot savstarpēji izdevīgu, godīgu, atklātu sadarbību. Otrkārt, masu mediji jāuztver kā mērķauditorija, nevis starpnieki, kuru pienākumos ir jūsu ziņu nodot tālāk plašākai sabiedrībai. Ar masu medijiem ir īpaši jāstrādā, lai pievērstu savai organizācijai uzmanību.

Darbā ar masu medijiem ir izmantojami vairāki instrumenti / līdzekļi. Visbiežāk tiek izmantota ziņu relīze, kuras uzdevums ir pievēst žurnālistu uzmanību. Lai tas izdotos, ir vērts iepazīt ziņu relīzes rakstīšanas un noformēšanas pamatnosacījumus. Galvenais nosacījums - tai ir jābūt pēc iespējas vienkāršākai un viegli saprotamai tās saņēmējam.

Atšķirīgi nosacījumi ņemami vērā, ja tiek sastādīts paziņojums masu medijiem, ko dažkārt sauc par atklātu vēstuli. Šis materiāls ir paredzēts publicēšanai pilnā apjomā.

Ja notikums ir ievērojams un ir vajadzība sniegt plašāku informāciju, var organizēt ziņu konferenci. Vislielākais darbs ir jāiegulda tās sagatavošanas procesā.

Bez jau iepriekš apskatītiem instrumentiem darbā ar masu medijiem ir izmantojami arī citi. Par tiem lasiet zemāk minētajās grāmatās (Skatīt izmantotās literatūras sarakstu!).