8. Pārskati

8.2. Pārskata galvenes un kājenes rediģēšana

Pārskata galveni un kājeni rediģē noformējuma skatā tāpat, kā to dara OpenOffice.org Writer lietotnē – t.i., pārskats tiek uzskatīts par teksta dokumentu ar speciāliem teksta laukiem un stila formātiem (kas norāda pārskata datu laukus).

Līdz ar to galvene un kājene ir pieejamas, izmantojot ievietošanas izvēlnes Insert apakšizvēlnes Header un Footer. Tajās atzīmējot ar izvēles rūtiņu, ir iespējams parādīt galveni un kājeni, lai varētu tās noformēt, kā nepieciešams. Jānorāda, ka ir pieejami vairāki stili – gan pirmajai (First Page), gan pēdējai (Endnote), gan kreisajai (Left Page) un labajai lapai (Right Page) – tādēļ, pārslēdzot šos stilus, var attiecīgi mainīt galveni un kājeni.

Kad galvene un kājene ir redzamas, tās var noformēt un labot kā jebkuru teksta dokumenta sastāvdaļu – ievietot laukus, grafiku, tekstu, jaunas rindas vai vienkārši tukšuma simbolus.

7.2.1. Galvenes un kājenes pievienošana/noņemšana

Lai formai noņemtu galveni un kājeni, izmanto ievietošanas izvēlnes Insert apakšizvēlnes Header un Footer komandas ar izvēles rūtiņām, kuras noņemot, pazūd arī galvene un kājene (attiecīgā stila lapai). Ja galvenes un kājenes aizvēršana saistās ar datu zudumu, lietotne brīdina par to: