7. Ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana

  • Visā projekta gaitā, arī citos kursos tiks lietota e-mācību vide MOODLE http://profizgl.lu.lv.

  • Izveidoto mācību kursu skolotāji varēs testēt un izmantot savā darbā (skolēnu peikļuve tikai ar viesa tiesībām) visā projekta realizācijas gaitā.

  • Pēc izvēles var pārcelt kursu uz skolas MOODLE serveri vai LU skolu serveri http://skolas.lu.lv, vai citu, tad skolēni piekļūst ar pilnām klausītāja (skolēna) tiesībām un var piedalīties aktivitātēs, piem, pildīt testus, iesniegt darbus. Lai kursu pārceltu uz http://skolas.lu.lv, vai tur veidotu jaunus kursus, skolas direktoram ir jānoslēdz līgums ar Latvijas Universitāti par sadarbību un skolēnu datu nodošanu ; skolas šo iespēju saņem bez maksas, bet skolai ir jānodrošina atbildīgā persona, kurai tiks piešķirta kursu reģistrētāja loma.

  • Skolu informātikas skolotājiem un skolotājiem/ datortīkla administratoriem ir speciāli sagatavots e-kurss ar mācibu materiāliem un tālmācības kursu programma “Daudzfunkcionāla skolas servera ar MOODLE vidi instalēšana un administrēšana”. Pēc šo kursu beigšanas skolas pašas saviem spēkiem uz esošā skolas servera varēs uzturēt MOODLE vidi (MOODLE ir atvērtā pirmkoda bezmaksas programmatūra, kas nav jāpērk, ir brīvi lejuplādējama, to var instalēt kā uz Linux, tā Microsoft Windows u.c. serveriem).

  • Lai nodrošinātu ilglaicīgu iespēju izmantot MOODLE vidi arī tajās skolās, kuras neuztur savu serveri, ir lietderīgi MOODLE ieviest arī vispārizglītojošajās skolās un tad veidot valsts aģentūru, vai nākamo ESF projektu http://skolas.lu.lv tehniskajia un organizatoriskajai uzturēšanai.