2. Sadarbības un komunikāciju vides veidošana e-mācību sistēmā Moodle

2.4. Piemērs "Prakses dienasgrāmata"

Viena no problēmām, kas rodas profesionālās izglītības iestādes audzēkņiem dodoties praksē uzņēmumos, ir komunikācija starp skolu un praktikantiem. Kā pedagogiem pārliecināties, ka prakses uzdevumi tiek pildīti? Prakses dienasgrāmatas izveide Moodle vidē dod iespēju pedagogam sekot praktikanta darbībai neatkarīgi no prakses vietas.

Iespējamie prakses dienasgrāmatas lauciņi (iekavās norādīts lauciņa tips):

  • Datums (datums) – datums, par kuru veikts dienasgrāmatas ieraksts;
  • Uzdevums (teksts) – norādītajā dienā praktikantam veicamais uzdevums;
  • Izpildes progress (izvēlne) – uzdevuma izpildes statuss; iespējamās vērtības - pabeigts, turpināms;
  • Novērojumi (teksta apgabals) – vieta, kur praktikants var aprakstīt uzdevuma izpildei veiktās darbības, kā arī savas uzrakstīt pārdomas un problēmas.

Skatīšanas veidnēs nepieciešams pievienot informāciju par ieraksta autoru, t.i., praktikantu (##user##) un pievienošanas laiku (##timeadded##), kā arī noņemt dzēšanas un labošanas pogas.

Lai izvairītos no situācijām, kad praktikanti viegli var pārrakstīt („nošpikot”) citu grupas rakstīto, datubāzes uzstādījumos ieteicams uzstādīt lauciņa „Pirms skatīšanas nepieciešamas ievadnes” vērtību uz iespējami lielāku (datubāzes uzstādījumu vērtības var noteikt datubāzes veidošanas pirmajā solī, kā arī skatīšanas režīmā piespiest pogu „Atjaunot šo Datubāze” datubāzes loga kreisā augšējā stūrī).