5. Vērtējumu ievadīšana

5.1. Manuālā skaitlisko vērtējumu ievadīšana

Lai pievienotu vērtējumus, vērtējumu grāmatā ieslēdz rediģēšanu, nospiežot pogu „Ieslēgt rediģēšanu” (Turn editing on), kura atrodas loga labajā augšējā stūrī. Vajadzīgajā vienību kategorijā pretī skolēnam, teksta lodziņā ieraksta vērtējumu (punktus, atzīmi). Kursa vērtējumu atjaunināšana automātiski nenotiek. Kad salikti vērtējumi, tos obligāti atjaunina ar podziņas „Atjaunināt” (Update) palīdzību. Vērtējumu atjaunināšanu var veikt arī ar „Enter” taustiņa palīdzību (skat. 11. att.).

Vērtējumu ievadīšana

13. att. Vērtējumu ievadīšana

Ievadot vai apskatot vērtējumus lielā tabulā rodas grūtības atrast nepieciešamās šūniņas. To var atvieglot, izmantojot vērtētāja atskaites tabulas rindiņu vai stabiņu iezīmēšanu (marķēšanu). Ieklikšķinot attiecīgo rindiņu vai stabiņu virsrakstu daļā tukšajā vietā attiecīgais stabiņš vai rindiņa tiek iekrāsota citā krāsā. Iezīmēto elementu piemērs attēlots 14. att., kurā ar sarkaniem ķeksīšiem parādīts, kurās vietās jāklikšķina ar peles kreiso pogu, lai iegūtu attiecīgo iezīmējumu. Marķējumu noņem, vēlreiz noklikšķinot attiecīgajās vietās.

Rindiņu un stabiņu iezīmēšana

14. att. Rindiņu un stabiņu iezīmēšana

Lai varētu izmantot iezīmēšanu, Internet pārlūkprogrammā jābūt atļautai JavaScript izmantošanai (Mozilla Firefox ieslēgta pēc noklusējuma).

Lai saliktos vērtējumus nesabojātu, ir iespējams vērtējumu vienību aizslēgt, noklikšķinot attiecīgajā stabiņā uz atslēdziņas piktogrammas. Tādā pašā veidā vienību var atslēgt. Ja vienībai ir norādīts minimālais vērtējums, pie kura tiek uzskatīts, ka šī aktivitāte ir nokārtota, tad aizslēdzot (vai arī neaizslēdzot) uz atslēdziņas, vērtējumi, kas mazāki par norādīto minimāli nepieciešamo, iekrāsojas sarkanīgā krāsā un lielāki – zaļā krāsā (skat. 15. att.).

Vērtējumu vienību aizslēgšana un slēpšana

15. att. Vērtējumu vienību aizslēgšana un slēpšana