10. PIELIKUMI

10.1. Lietotnes pamatopciju modificēšana

Lietotājs var modificēt vairākas lietotnes pamatopcijas, piemēram:

  • ievadīt lietotāja vārdu un iniciāļus, kas pēc noklusējuma tiek pievienoti ikvienas lietotnē saglabātās prezentācijas rekvizītiem;
  • norādīt noklusējuma mapi, no kuras atvērt vai kurā saglabāt prezentācijas, ja īpaši netiek norādīta cita saglabāšanas vieta.

Lai mainītu lietotnes pamatopcijas (prezentāciju veidotāja vārdu, noklusējuma mapi, no kuras atvērt vai kurā saglabāt prezentācijas), izvēlnē izvēlas Tools / Options. Aplūkosim svarīgākās opcijas:

  • personas datu ievadīšana – sadaļa OpenOffice.org / User Data:


    Sadaļā Forename ievada vārdu, Surname – uzvārdu. Šajā piemērā turpmāk visu pirmo reizi saglabāto prezentāciju rekvizītos būs norāde, ka to autors ir Rūdolfs Mazurs un viņš arī veicis pēdējo rediģēšanu, bet jau iepriekš cita lietotāja veidoto, savukārt tagad rediģēto un saglabāto prezentāciju rekvizītos – ka pēdējo rediģēšanu veicis Rūdolfs Mazurs;

  • saglabāšanas ceļa ievadīšana – sadaļa OpenOffice.org / Paths:


    Lai mainītu noklusēto failu saglabāšanas vietu, uzklikšķina uz My Documents un piespiež pogu Edit.

  • saglabāšanas opciju ievadīšana – sadaļa Load/Save /General:


    Šeit var norādīt, kādā formātā pēc noklusējuma saglabāt prezentācijas. Lai to izdarītu, sarakstā Document type norāda Presentation un sadaļā Always save as – formātu, kurā saglabāt (par formātiem sk. 3.10.nod.).